BIOGRAFIA

Anna Carmona és una artista nascuda a Girona, amb una gran projecció internacional. Durant la seva infància ha estat acompanyada de les històries de vida de la seva àvia, treballadora a les fàbriques tèxtils de Sallent i Artés, així com de teixits, fils, màquines de cosir i de molta creativitat per part de la seva mare modista. Un passat que la marca i descobreix un art amb moltes possibilitats.
Inicia estudis de restauració de mobles i policromia i continua amb incursions al món de la fusteria, talla i la tècnica de la restauració. De forma progressiva es forma i experimenta en altres disciplines artístiques com el disseny de mobiliari amb planxa de metall i posteriorment s’introdueix al disseny tèxtil artístic.
Tots aquests coneixements els aplica i els posa en valor a través del teixit i experimenta combinant les tècniques apreses amb diferents materials i dóna forma a un llenguatge propi amb el que creix com a artista i com a persona inspirant-se amb obres d’artistes com Olga de Amaral, Jagoda Buić, Josep Grau-Garriga i Ricardo Bofill. Eclecticisme i descomposició, experimentació i luxe, constant transformació i herència familiar vinculada al teixit.
Actualment les seves creacions ja viuen a Madrid, Marbella, París, Londres, Las Vegas, Califòrnia, Florida i Washington.

DECLARACIÓ D’ARTISTA

L’Anna Carmona és una artista que aplica diferents tècniques, processos i materials als tèxtils i fibres. Deixa de banda el treball tècnic basat en la repetició, flueix per la indocilitat dels materials i experimenta amb total llibertat. Li apassiona transformar la matèria i aconseguir volums i textures diferents.
Entrellaça bagues tractades amb pigments, estucs o pa d’or, tots ells materials tradicionals i mundialment emprats des de l’antiguitat, amb altres de més moderns i sostenibles. I és que l’interès personal i la voluntat ferma d’adequar la pràctica artística a un model de vida més sostenible, es pot apreciar en les obres posteriors introduint materials reutilitzats, com el cuir i els teixits de qualitat, que provenen d’excedents i residus de diferents. sectors del disseny i la moda. I també busca donar protagonisme a la llana per totes les seves excel·lents propietats i potencial artístic.
Les seves sèries s’inspiren en paisatges, ciutats, arquitectura i la història de vida que l’acompanyen. Records de joventut, vacances, emocions, paisatges compartits, el mar, feixes, murs de pedra, vegetació… Però també la ciutat, la música, la nit, la seva gent i les activitats culturals. La seva obra és plena de Simbolisme, plecs, contorns, esquerdes, costures i barreges, evoquen aquests territoris i experiències viscudes i ens convida a crear el nostre propi paisatge interior. I en la seva posterior sèrie “Nature” pretén donar valor als elements de la natura i elevar-los a obres d’art en reconeixement a la seva bellesa i a tot allò que ens aporten en agraïment i importància a la seva existència i preservació.
Alhora, les seves creacions busquen influir en les emocions de l’espectador a través dels diferents sentits. Creacions monocromàtiques, diferents textures tàctils, formes geomètriques, arquitectòniques o orgàniques, algunes mòbils que es poden variar a voluntat. Creacions artístiques que van més enllà del que és conceptual i la tècnica i es caracteritzen, també, per ser obres sensorials.

Desplaça cap amunt